2013. február 11., hétfő

Miért ingatlanossal adjuk el a házunkat?Sokan irtóznak ingatlanirodához fordulni, amikor eladnák a lakásukat, házukat. „Csak lenyúl minket!” „Túl magas a jutaléka!” „Ezt én is meg tudom csinálni, nem kell ide közvetítő!” – mondják sokszor. Pedig mekkorát tévednek!

Gondoljon bele: Ön miért cipészhez viszi javíttatni a cipőjét és miért nem áll neki otthon megragasztani? Sajnálja rá a pénzt? Nem! Miért a péktől vesz kenyeret, ha otthon is megsüthetné? Mert nincs rá ideje, nincs hozzá tehetsége, esetleg nem sikerül úgy, mint a bolti. Miért pont az ingatlanközvetítőn spórolna, amikor ez az ügylet (az ingatlan eladás és vásárlás) jóval nagyobb jelentőséggel bír az Ön életében, mint egy cipő- vagy kenyérvásárlás? Miért pont ezt szeretné Ön elintézni?
Jutalékot kell fizetni? Igen, vannak olyan szolgáltatások, amikért megilleti az értékesítőt a százalék – neki ez a bére. De cserébe kap egy olyan embert, aki nap mint nap átvállalja Öntől az ingatlanügyletekkel járó feladatokat. Főállásban, professzionális szinten műveli azt, amit Ön most a munkája mellett, kellő rálátás nélkül próbálna felvállalni.

De kezdjük az elején. 

Arra ugyebár nem hivatkozhat, hogy rosszak a tapasztalatai, hiszen Ön még nem találkozott Openhouse-os értékesítővel. Igaz? Sajnos mi, az Openhouse Franchise Hálózatnál gyakran tapasztaljuk, hogy ügyfeleink egy kalap alá veszik az ingatlanosokat – azokat is, akiknek egy irodájuk van és csak pár tucat ingatlannal foglalkoznak, és azokat is, akik „garázsirodát” működtetnek. Pedig – ahogy a tanító nénik vagy az autószerelők, úgy – az ingatlanosok sem egyformák.
tipp: Nálunk, mint franchise hálózatnál, a minőségbiztosítási kézikönyvek és a minden munkatársra vonatkozó sztenderdek biztosítják, hogy értékesítőink mindenhol egyforma motiváltsággal, egyforma szakértelemmel és elhivatottsággal forduljanak az ügyfelek felé.

Egy profi Openhouse-os ingatlanértékesítő
-          szinte naponta tartja ügyfelével a kapcsolatot
-          meg tudja magyarázni a miérteket és érhető magyarázatával végigvezeti ügyfelét az adásvételi folyamaton
-          tapasztalt (hiszen terepen, mentorok mellett tanulta a szakmáját, és több ingatlan adásvételen túl van már, mire egyedül nekivághat)


Még mindig nem győztük meg? Azt mondja, nem kapja meg lakásáért, házáért azt az árat, amit szeretne?
Nos, az ingatlanosnak – a szakmailag jól felkészült ingatlanosnak – ez is feladata: hogy bevezesse Önt a piaci trendekbe, rálátást adjon a helyi ingatlanpiaci folyamatokra. Ne hitegesse, hogy áron felül is elkelhet, hanem – empátiával kialakított – reális piaci árat mutasson, segítsen a mindenkori aktuális érték meghatározásában. Feladata, hogy segítsen növelni a hirdetési hatékonyságot. Hogy felkészítse Önt az eladásra. Mert bizony ezt is tanulni kell. Itt jön rögtön az első ellenvetések egyikére a válasz: az ingatlanértékesítés szakma, az ingatlan adásvétel komplikált dolog. Nem tudja mindenki megcsinálni, és bizony ma már egyedül, egyetlen apróhirdetéssel sokkal-sokkal nehezebb eladni egy házat, lakást, mint irodával. Vagy legalábbis van különbség aközött, aki egyetlen háztól „szabadult meg” élete során, és aközött, aki naponta ezt csinálja. Mert az Openhouse-os ingatlanos
-          átlátja az élethelyezteket
-          felkészült jogi ügyekben (tájékozott illetékfizetéssel, adózással, közterhekkel kapcsolatos kérdésekben)
-          ismeri a környékbeli ingatlanpiacot
-          vannak banki kapcsolatai
Tévhit, hogy bárkit felvesznek ingatlanosnak: de nem is attól lesz jó ingatlanközvetítő valaki, hogy megvan az OKJ-s képesítése. Igen, kell a kereskedelmi véna, a rámenősség ÉS elengedhetetlen a korrektség is!
Az Openhouse nem véletlenül megszállott az ügyfélkiszolgálásban: számunkra a minőséget az elégedett ügyfelek fogalmazzák meg legjobban. Talán nem véletlenül kaptunk „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díjat”….

Népszerű bejegyzések