2013. május 27., hétfő

Ingatlan, mint befektetés? Igen! - Az Openhouse szakértői véleményeSzepessy Anita
Irodavezető


Az Openhouse Ingatlan Franchise Hálózat Magyarország egyik leginnovatívabban fejlődő ingatlanközvetítő hálózata. Országszerte jelenleg összesen 25 irodában várja ügyfeleit széles körű szolgáltatásaival. Az Openhouse működésének évei alatt fokozatosan vált az ingatlan- és hitelpiac meghatározó szereplőjévé, amely elsősorban motivált értékesítőinek és a szakma iránt elhivatottságot érző franchise tulajdonosoknak és irodavezetőknek köszönhető.

A közelmúltban hatalmas beruházásba kezdtek a győri tulajdonosok, melynek keretében saját tulajdonú franchise központot építettek a városban.
Az épületben természetesen ingatlaniroda is helyet kapott, melynek irodavezetőjét, Szepessy Anitát kérdeztük arról, érdemes-e Győrben befektetési célból ingatlant vásárolni?

"Úgy gondolom, ha egy ingatlanközvetítő franchise hálózat ingatlanba invesztál, ez a kérdés már nem is kérdés, hiszen ha egy ingatlanos szakember ingatlanba fekteti a vagyonát, az nem lehet véletlen – mondta el mosolyogva Szepessy Anita. Győr a magyarországi ingatlanpiacon kivételes helyzetben van– teszi hozzá -, hiszen itt van helyben a nagy autóipari gyár és az ezt kiszolgáló vállalkozások, folyamatosan bővül az ipari park, vannak beruházások, a munkanélküliségi ráta az országos átlaghoz képest sokkal kedvezőbb. Ezek a tényezők még a válság alatt is segítették a várost. Manapság a belvárosi, nádorvárosi és révfalusi, új építésű, illetve régebbi téglalakások népszerűek, mivel könnyen kiadhatók, így befektetésnek is kiválóak. Emellett érezhető egy élénkülés Sziget, Újváros, Gorkijváros városrészekben. Itt elsősorban a hosszabb távon megtérülő befektetéseket keresik mind a magánszemélyek, mind a vállalkozók. Az egyetem és a belváros közelsége, valamint a küszöbön álló városrész-rehabilitációs program egyre inkább vonzóbbá teszi ezt a területet az ingatlant keresők számára. A panellakások elsősorban olcsó áruk és a lakótelepeken kiépített infrastruktúra miatt népszerűek, akár a szolgáltató helyekre, akár a tömegközlekedésre gondolunk."

Szepessy Anita szerint akár még kisebb hitelt is érdemes most felvenni, ha befektetésben gondolkodik valaki, hiszen a megvásárolt ingatlan bérletbe adásából könnyen kitermelhetjük a törlesztő részleteket Az eladóknak pedig azt javasolja, amit cége szlogenje is közvetít: mindenki bízza profikra ingatlanügyeit, hiszen az Openhouse garantáltan előszűrt, fizetőképes ügyfeleket közvetít ki a számukra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések