2013. június 19., szerda

Brandismertség vizsgálat - az öt legnagyobb ingatlanos cég Magyarországon
Egy márkaismertség-vizsgálat keretében a Google keresőmotorján a márkanév keresési kifejezéseket összehasonlítva megnéztük, hogyan alakult az elmúlt 12 hónapban a magyarországi ingatlanos cégek imázsa. Az Openhouse, az Otthon Centrum, a Duna House, az OTP Ingatlanpont és a CDC brandismertségét figyeltük.
A grafikonból jól látható, hogy összességében a legtöbb irodával rendelkező Duna House-ra érkezett mennyiségben a legtöbb keresés, második az Otthon Centrum (amely azonban az év végi hajrában többször megelőzte versenytársát), stabil harmadik a vidék ingatlanhálózatának is tartott Openhouse. 

Regionális érdeklődés

Az Openhouse jellemzően Nyugat-Magyarországon teljesít kiemelkedően, illetve a Duna-Tisza közi régióban is erős a jelenléte.

Konkurense Vas megyében az Otthon Centrum. 


A Duna House pedig a Kelet-magyarországi régiókban és Baranya megyei erősebb jelenlétével tudja megelőzni versenytársait. 

Bár az OTP óriási marketingráfordítást fektetett induló vállalkozásába, ingatlanos brandként még mindig nem sikerül teljesíteniük. Ők is, mint a CDC, elsősorban Budapesten erősek, úgy tűnik, csupán a fővárosra koncentrálnak.

Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, de még Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megyékben is tehát a jobb portfólióval rendelkező Openhouse-t érdemes felkeresni.  Az Openhouse-nak azonban Zalaegerszegen, Siófokon és Kaposváron is van irodája – ez a három város fehér folt a versenytársak térképén.
Kelet-Magyarországon, Baranyában és Zala megyében a Duna House, Budapesten a CDC tűnik a keresési kifejezések alapján a legismertebb márkának.
A két piacvezető Budapestre fókuszáltságát vizsgálatunk is bizonyítja.


A három piacvezető irodaszámát saját magához viszonyítási alapul véve a területi megoszlás a következőképpen alakul:
 


A legkiélezettebb verseny, a legnagyobb konkurenciaharc a fenti grafikon alapján Budapesten és Pest megyében folyik.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések