2013. július 25., csütörtök

Nők az ingatlanpiacon



Egyre több nővel találkozhat az, aki ingatlan adásvételre adja a fejét. Szepessy Anitával, az Openhouse Országos Ingatlan Hálózat három győri irodájának vezetőjével beszélgetünk arról, miért népszerű az ingatlanközvetítői szakma a hölgyek körében és miért szeretik az ügyfelek a női értékesítőket.

Miért kötelezik el magukat a nők egyre nagyobb számban az ingatlanközvetítő szakma mellet?

A jó ingatlanos sokat dolgozik, de mégis megvan a szabadsága, a jó ingatlanos sok pénzt keres, de ahogy egyre profibb lesz a szakmában, egyre kevesebb energiával, egyre nagyobb lesz a bevétele. Ez jó motiváció mindenkinek. Való igaz, hogy a szakmában egyre több nővel találkozunk: nekik sokszor az élethelyzetükből fakadóan is kiváló választás ez a szakma. A gyermekvállalás után például sokan nem tudják merre tovább. A régi munkahely már nem várja Őket, a szakmai tudás a két-három év munkaszünet után kissé megkopott és a legnagyobb kérdés, hogy hogyan tudják a fix munkahelyet összeegyeztetni az új jövevénnyel. Bölcsőde, készségfejlesztő programok, később sport, egyéb foglalkozások és a soha nem várt, de sajnos elkerülhetetlen betegségek. Az ingatlanközvetítés mellett könnyen be tudjuk osztani az időnket és egy jó csapatban, mint ami nálunk is van, sokszor a kollégák kisegítik egymást egy-egy előre nem tervezett helyzetben.
Akinek gyerekei vannak, szervezi a családja életét, harmadik műszakban pedig házimunkát végez, annak szüksége van az ingatlanozás adta függetlenségre, rugalmas munkaidőre, önállóságra.
Saját magam a multi világból léptem ki és csatlakoztam az ország egyik legdinamikusabb ingatlanos csapatához. Miután már nem volt semmire időm, miután a kreativitásomat a multi világ kezdte kiölni belőlem, eldöntöttem, hogy váltok. Ahogy legjobb munkatársaink az Openhouse csapatában, úgy én sem munkaként fogom fel az ingatlanozást, hanem életformaként.

Nézzük a másik oldalról: miért a nők válnak be ezen a területen?
 Nem csak nőket találunk a szakmában, a férfiak is szép számmal képviseltetik magukat. Győrben  van jó pár kolléga (nem csak az Openhouse-nál) akikre bátran rábíznám a lakásomat.
A nőket viszont segíti magas empatikus képességük, hogy talán kicsit könnyebben rá tudnak hangolódni az ügyfél igényeire, így segítve Őket a legjobb választásban. A „gyengébbik nemnek” legendás a munkabírása, stressztűrő képessége, alkalmazkodóképessége. A kedvesség pedig a mi szakmánkban megfizethetetlen: ügyfélként jól esik a szakmai gondoskodás.

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy jó ingatlanközvetítőnek?
Fontos, hogy jól és hatékonyan kommunikáljon. A befelé forduló típusoknak ez a szakma nem fog menni. Fontos, hogy jó kiállása, megjelenése legyen. Az ügyfelek sokszor nagy értékű ingatlanokat bíznak rájuk, fontos a bizalom elnyerése. A szakmai tudás egyre inkább előtérbe kerül, de ezt az Openhouse képzési rendszerében gyorsan fel lehet szívni. Csakis megbízható emberek tudnak hosszú távon a szakmában maradni, az ügyeskedőket a szakma és az ügyfelek is gyorsan a pálya szélére állítják. Elengedhetetlen a nyugodt, stabil családi háttér is, mert ha otthon problémák vannak, az bizony könnyen elviszi a hangsúlyt az újonnan választott munkáról.

Mit ajánlana annak, aki szívesen kipróbálná magát ingatlanközvetítőként?
Érdemes mindig a legjobbtól tanulni. Meg kell nézni, hogy az adott piacon ki a piacvezető. Minden szerénység nélkül állíthatom, hogy Győr-Moson-Sopron megyében ez a cég az Openhouse. Egy hónapja nyitottuk meg Győrben a harmadik irodánkat, ahol van még 2 szabad asztal. Sok a munka, sok az eladó ingatlan és hála isten Győrben nagyon sok a vevőjelölt is. Mi nemcsak a helyieket, hanem az ország egész területéről Győrbe költözőket, illetve a külföldi ügyfeleket is szép számmal elérjük. Aki tehát belevágna az ingatlanozásba, nyugodtan küldje el önéletrajzát a karrier@oh.hu címre és mi értesíteni fogjuk a továbbiakról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések