2013. szeptember 26., csütörtök

Ingatlanosnak lenni? Nem állás, életérzés!




Hány olyan szakma létezik a világban, amelynek még a nevét sem hallottuk soha? Hányszor választunk rosszul munkahelyet, mert nem tudjuk, mit takar az adott feladatkör? A klasszikus állásokkal kapcsolatban – hogy mit dolgozik egy ács, egy asztalos, egy cipész, egy tanár – még csak-csak vannak elképzeléseink. De hogy mit csinál az, aki home stage-ingre készít fel  egy házat, mi a napi teendője egy értékbecslőnek vagy egy energetikai tanúsítónak, már kevésbé vannak fogalmaink.

Mi most az ingatlanértékesítést, ezt a szintén sokszor félreismert hivatást szeretnénk új módon bemutatni.
Kezdjük azzal, hogy az Openhouse Országos Ingatlan Hálózatnál minden értékesítő megtanulja és elsajátítja ezt a szakmát. Az Openhouse-nál nem dolgoznak „önjelölt”, vagy autodidakta módon tanult értékesítők, hiszen ez is egy szakma, amelynek külföldön igazi presztízse van.
Értékesítőnek lenni nem egyszerű: mint minden szakma, ahol emberekkel foglalkoznak, ez is nagy empátiát, magas fokú alkalmazkodóképességet, rugalmasságot, jó kommunikációs készségeket igényel. Naponta új- és új helyzetek adódnak, és a változó körülmények között kell megbízhatóan, adekvát módon nyilatkozni. A jó értékesítő emellett a „humán” beállítottság mellett ugyanakkor a „reál” területeken is napi szinten bizonyít; hiszen nagy értékű ingatlanok sorsáról dönt, ahol egy-egy értékbecslés, reálisan megállapított ár a profizmusáról fog árulkodni – ellenkező esetben forintosítható rossz döntése, hozzá nem értése. A fentieket még meg kell spékelni naprakész jogi-, hitelezési-, építészeti tudással.

Az Openhouse Országos Ingatlanhálózat mindig profizmusra törekszik, ezért egyedi, sőt, az országban egyedülálló képzési rendszert dolgozott ki értékesítői képzése érdekében. A Perfekt Zrt. Észak-Dunántúli Területi Igazgatóságával együttműködve, a képzésünkbe – a törvényileg előírt – OKJ-s tanfolyamot is beépítve, mindennapi alkalmazásra alkalmas tudással eresztjük el az értékesítőink kezét. Illetve dehogy eresztjük! Az indító képzés után, a Gyakorló I., és a második, Openhouse-nál töltött hónapban elvégzendő Gyakorló II. tréning alatt is végig mentor segíti a kezdő kollégákat, hogy a sikerélmények már az első hónaptól meglegyenek. Mentorprogramunk során így szemtől-szembe találkozhat minden leendő kollégánk a szakma szépségeivel, nehézségeivel, értékeivel, motiváló tapasztalataival. Igen, van egy tapasztaltabb kolléga, aki megmutatja, hogy a tanfolyamokon, tréningeken szerzett (és egyébként is gyakorlatorientált) ismeretek hogyan válnak valósággá a mindennapokban. Hogyan lesz a papíron csak adás-vételként emlegetett tranzakció emberek életének legfontosabb pillanatává, egy-egy új otthon születésévé, generációk megújulásává, reménnyé, családdá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések