2013. november 26., kedd

Győrben ha ingatlant adna el..

Akkor az Openhouse-nál már nem az unalmas sablon táblákkal hívjuk fel a figyelmet, hanem a képen látható házikóval vonzzuk a vevőjelöltek tekintetét!

Ingatlant karácsonyra?Ismét eltelt egy év, újra közeledik a karácsony. Az idő múlásának nem örülünk kimondottan, ilyenkor csak az vigasztal minket, hogy nemsokára itt az ünnep, ami sokak számára az év fénypontja, a legmeghittebb napok sorozata, amikor együtt a család. Az ingatlanpiac viszont karácsonykor is mozgásban van: vannak, akik eladnak, olyanok is szép számmal akadnak, akik már az új otthonukban tervezik az ünnepeket. Akiknek még eladás alatt van az otthona, azoknak érdemes elgondolkodni azon, hogy a vevőjelöltet mennyire fogja meg az otthon melege. Vajon a saját karácsonyi ünnepeit is el tudja ebben az ingatlanban képzelni?
Az Openhouse munkatársai egy új jelenségre is felfigyeltek. Az elmúlt két évben többször előfordult, hogy a férj  ingatlannal lepte meg a feleségét. 

Hogyan történt ez? 
Természetesen az ingatlan közös döntés, azt a család minden tagjának látnia kell. A férj látta, hogy a felesége beleszeretett az ingatlanba, szinte ki sem akart jönni az ingatlan bemutatásakor, annyira otthon érezte magát. Annak rendje és módja szerint tettek is ajánlatot az ingatlanra, de azt az eladó nem fogadta el. Itt lépett akcióba a férj. A feleség kihagyásával, az iroda segítségével vitte végig az áralkut és egyezett meg az ingatlanra! Volt nagy meglepetés a fa alatt, amikor kibontásra került az előszerződés és hozzá egy swarovski kulcstartó. 

Hitel? Lehet, de csak okosan!


A devizahitel-válság rányomta a bélyegét Magyarországon a hitelfelvételi kedvre. Sokan nem az elhibázott devizahitelekben látták a probléma okát, hanem magában a hitelekben. Pedig nem a hitel a fő bűnös, hanem a kabzsiság, amely mögött a hitelfelvevők, a bankok nagyravágyása és az állami szabályozatlanság álltak.
„Nem szabadott volna engedni, hogy kezdőtőke nélkül a havi rendszeres jövedelem több mint 50%-áig eladósítsák magukat a háztartások, és azt sem lehetett volna engedni, hogy a bankok a kamatemelés által egyoldalúan, a még talpon álló ügyfelekre terheljék a nem fizető adósokon elszenvedett veszteségeit.” – mondja Szepessy Anita, a győri Openhouse irodák vezetője.
Pedig a hitellel nincsen semmi probléma. A válság jó volt arra, hogy a szabályozások, mind a hitelközvetítőkre, mind a bankokra nézve sokat szigorodtak. 


Mire kell figyelni hitelfelvételnél?
1. Kalkuláljuk ki a családi költségvetést és csak annyit vegyünk fel, amennyit a bevételünk akkor is el fog bírni, ha a jegybanki alapkamat változásával a fizetendő kamatterhünk 3-4%-kal emelkedik. Jön a választás, és elképzelhető, hogy olyan politikai hatalom kerül pozícióba, amelyik az alapkamat-emelés politikáját folytatja.  


2. Ha ingatlant veszünk, ne költekezzünk ki teljesen, legyen mindig egy kis tartalékunk, inkább kicsivel több hitelt vegyünk fel, ha elbírja a családi költségvetés. Ha bármi probléma van, akkor van mihez nyúlni, nem kell drágább hitelforrásból finanszírozni. 


3. Jól válasszuk meg a pénzintézetet, mert hosszú évek alatt milliós különbségek lehetnek a visszafizetett összegben. Válasszunk ezért profi, független hitelközvetítőt, aki sok bank ajánlatát hasonlítja össze egy pillanat alatt és abban érdekelt, hogy a legjobb ajánlatot adja. Ezeket a közvetítőket a bank fizeti és a MNB szabályzata alapján az ügyféltől nem kérhetnek pénzt. 


4. Ha belefér a költségvetésbe, gondolkodjunk el a hitel mellé köthető lakás-takarékpénztár terméken. Egyre többen használják ezt a lehetőséget a törlesztőrészlet csökkentésére, kihasználva ezzel a többszörös állami támogatást.

A jegybanki alapkamat csökkenésével a piaci alapú kamatok némelyik banknál 7,5% alá mentek, ami azt jelenti, hogy egy 20 éves hitel esetében 8.022 forint a havi törlesztőrészlet milliónként, és ez a kamat, különböző feltételek teljesítése esetén, még tovább csökkenthető. Ez az összeg támogatott hitel esetén 7.164 forint is lehet az első öt évben, mivel a kormányrendelet a 6 %-os hitelkamatot is engedi.
Cégünk, az Openhouse szívesen segít Önnek is eligazodni a hitelek és pénzügyi konstrukciók világában - és nem csak akkor, ha nálunk vesz ingatlant!

2013. november 18., hétfő

Kisalföld Presztizs Díj 2013A 2013 Kisalföld Presztizs Díj 2013-as zsűrije az ország második legfejlettebb régiójában, a "Király" kategóriában a TOP 4 be választotta az Openhouse-t! Nézze meg bemutatkozó kisfilmünket és ismerje meg az Openhouse életérzést!Ez úton is gratulálunk a nyerteseknek!

2013. november 12., kedd

Bababarát Openhouse Az Openhouse munkatársai körében évek óta számos kisgyermekes anyuka dolgozik. Megkérdeztük kolléganőinket, miért láttak lehetőséges abban, hogy ingatlanértékesítéssel kezdjenek el foglalkozni gyermekük nevelése mellett.  Egyértelmű és egybehangzó válaszokat kaptunk.
Egy édesanya, egy nő máshogy tekint az otthon fogalmára, mint egy férfi. Egy ingatlan kapcsán nem csak az épületet, a bútorokat, a remek dizájnt látja, hanem az ott új életet kezdő családot, az ott felnevelkedő gyerekeket is. Az otthon töltött évek után az értékesítői feladatok újra megnyitják számukra a világot a kapcsolatépítés felé. 
Miért előnyös ez az anyukák számára? Mert a rugalmas időbeosztásnak köszönhetően a gyermek nem elsőként érkezik és nem utolsóként távozik az óvodából.  Nem okoz problémát az sem, ha több időt kell otthon maradni a csemetével, mikor lebetegszik, hiszem a munka egy része otthonról is végezhető.  Valljuk be, a mai világban az idő kincs, ami minden embernek „hiánycikk”, ezért sajnos a munka gyakran a családi kapcsolatok rovására megy. Az Openhouse kisgyermekes anyukáit ez nem érinti, hiszen maguk osztják be idejüket, mindemellett sikeresek és boldogok!

Népszerű bejegyzések