2014. január 14., kedd

Kiemelt ajánlat: üzleti lehetőség a Villányi borvidéken, PalkonyánVillánytól 7 km- re Palkonyán, a villányi borvidék festői kis sváb falujában, a történelmi pincesor közvetlen szomszédságában eladó három ingatlan

Üzleti és privát célokra egyaránt kiváló lehetőség!

Az üzleti potenciált a villányi borvidék, illetve a területhez kapcsolódó rendezvények adják.  Borhoz köthető események színhelye, Szüreti fesztivál, Pünkösdi nyitott pincék, Terményáldás, Ördögkatlan fesztivál, különböző művészeti fesztiválok, valamint önálló gasztronómiai udvarként és népzenei programok helyszíneként is szolgál az ingatlan.

A rendezvények ideje alatt épp úgy, mint egész évben nagy igény van minőségi szálláshelyekre és vendéglátásra, hiszen a tapasztalatok alapján  nem csupán a  rendezvények ideje alatt, de egész évben problémát jelent az igényes szállások korlátozott száma, a hideg, meleg étkeztetés biztosítása.

Palkonya - forrás:villanyiborvidek.hu

Az ingatlanok

Értékesítésre kínált ingatlan három, szomszédos ingatlan:

1. Telek mérete 300m2, a rajta álló három szintes,  130m2 alapterületű épület teljesen felújításra került, két hálószoba, két fürdőszoba, konyha és étkező, valamint galéria található benne, az épület alatt pedig  40m2- es borospince található.

2. A második ingatlan 800m2 területű.

3. A harmadik ingatlanon felújításra váró, 85m2 alapterületű ház és 40m2-es melléképület található, mindez 1300m2 telken.

Mindkét ingatlan esetében a kész építési tervek rendelkezésre állnak és megtekinthetők.

2014-ben a régióban újra lehetőség nyílik pályázati források lehívására, melyhez komplett pályázati anyag rendelkezésre áll.

Helyszíni megtekintés előzetes egyeztetés alapján lehetséges, keressen az alábbi elérhetőségeken!


 
Kapcsolat:

70/459-3010 Miért pont Palkonya?Palkonya Pécstől 20km-re, Villánytól pedig 7 km-re található egy utcás, 350 fős dél-baranyai falu, mely a nagy múltú Villányi borvidékhez tartozik.  A község legnevezetesebb műemlék együttese a faluvégi domboldalt beborító, 53 présházból álló pincesor. A szőlészet borászat aranykorában, a XIX. század elejétől fokozatosan épülő présház együttes apró, fehérre meszelt házacskái ma is megkapó látványt nyújtanak. Az idén 6. alkalommal megrendezésre kerülő Ördögkatlan fesztiválra látogatók közül is egyre többen élvezik a kulturális programok mellett a tüzes vörösborokat rejtő műemlék pincéket és a kedves gazdák vendégszeretetét. A falu három halastó ölelésében fekszik, melyek gazdag madárvilága és nyugalma felüdülést nyújt a horgászni, kirándulni érkezőknek. Mindezek mellett a falu páratlan panorámáját élvezheti, aki felsétál a palkonyai "Weingarten" szőlőhegyre, ahol  a 2007-ben felszentelt Szent Bertalan kápolna található.

Festői PalkonyaA falu katolikus templomát a Batthyány család építette és 1816-ban Szt. Erzsébet tiszteletére szenteltette. A messziről is jól látható piros kupolás templom a magyarországi körtemplomok egyik legszebb példája, szintén országos listán szereplő műemlék.
A település egyetlen, kanyargó utcájában található 108 lakóház közül 52 "parasztház" 100-200 éves múltra tekint vissza, míg a többi épület 1960-80 között épült. Az ötvenes évek új építési irányzatai – új ideológiát követve - nem hagytak életteret a hagyományos építkezési módszereknek. A tehetősebbek régi házaikat földig rombolva, az akkori irányzatoknak megfelelő új stílusú lakásokat építettek. A falu felét képező vályogból épült lakóházak inkább a szegényebb családoknál maradtak meg. Ők az épületek felújítását, állagmegóvását általában szakmai segítség nélkül, esetlegesen végezték. Ennek ellenére a falukép védelmi akció kezdetekor a település építészeti szempontból reményekre adott okot, hiszen a falu szerkezete, az épületek tömege, elhelyezkedése még mindig a hagyománytisztelő múltat idézi.

 

Palkonya temploma


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések