2015. január 10., szombat

Ha csinálod, csináld jól!


Találj valamit, amit szeretsz csinálni, és akkor soha többé nem kell majd dolgoznod az életedben. Harvey MacKay méltán sokat idézett mondata elgondolkodtató. Hogyan lehetesz sikeres a munkádban? Ha teljes odaadással csinálod! Hogyan csinálhatsz valamit teljes odaadással? Ha szívből csinálod! Legalábbis Fülöpné Márton Ildikó ingatlanértékesítő erre esküszik!

Mik ingatlanosként a tapasztalatai, ki ad el könnyen lakást?
Első sorban az ingatlanos személyiségén múlik a siker. Aki talpraesett, megértő, szókimondó, tud beszélni az eladókkal és a vevőkkel is, aki felkészült és jó a helyzetfelismerőképessége, annak nagy esélye van, hogy jó üzleteket kössön.


Milyen tippjei vannak az értkéseítők számára?

A fent említett tulajdonságokat igyekezzen elsajátítani, aki érvényesülni szeretne ebben a szakmában. Sokat kell menni egy üzlet után, és az is fontos, hogy időt szánjunk az ügyfélre. Mindekét oldalról (a vevő és az eladó részéről is) pontosan ismernünk kell a célokat, az igényeket, az elvárásokat, így tudunk mindenkinek megfelelő üzleteket lebonyolítani.


Mit gondol, miért szeretik Önt a vevők? Hogyan tudja megtartani az ügyfeleit?

A kulcs szerintem az, amit már az imént is említettem. Igyekszem mindig empatikus lenni, mindig meghallgatom az embereket. Sokféle élethelyzettel találkozunk, van aki családot szeretne, mások elválnak, vagy munka miatt költöznek. Fontos, hogy mindig megértsük a motivációkat, a különböző helyzetű embereket. Nagy örömmel tölt el, hogy az ügyfelek nagy része visszatérő ügyfél, vagy ismerősük ajánlott nekik, ezért fordulnak hozzám.

Mennyire nehéz a gyermeknevelés mellett sikeresnek lenni a munkában is?

A férjem, a család, a barátaim sokat segítenek. Most már nagyobbak a gyerekek, de pár éve még komoly gondot okozott, hogy főként délután kellett dolgoznom, hiszen az értékseítőknek alkalmazkodniuk kell az ügyfelek napirendjéhez, ők pedig természetesen főleg délután érnek rá. Ebben az időszakban nagy szerepe volt a családi összetartásnak.

Hogyan és mennyi idő alatt érte el, hogy sikeres értékesítő legyen?

Az első fél év nem volt könnyű. Más területről érkeztem ebbe a szakmába, mindent meg kellett tanulnom. Fél után azonban jöttek a sikerélmények, azóta egyre jobban teljesítek, remélem, ez a tendencia nem változik. Sokat segítenek a munkatársak, a biztos hátté, amit az Openhouse biztosít. Azt hiszem, az egyéni akarat és a csapatmunka együtt hozta meg a gyümölcsét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések