2015. november 2., hétfő

Semmi sem gyógyít úgy

Ha adsz, kapsz is!

„…nincs is e joggal megbírálható teremtésnek, világnak, életnek különb, istenibb produktuma, mint a gyermek.
A gyermek az elevenség, az öröm, a jövőbe ható ígéret
A bilincsbe nem vert ember, az igazán igaz Isten.”
Ady Endre: Petőfi nem alkuszik

A fenti sorok a „LURKÓ” Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány weboldalán olvashatóak. Az alapítvány elnöke, Zajovicsné Vizér Bernadett a 2002-es indulás óta, rengetek eredményt ért el Kollégáival és a Támogatókkal karöltve. Ez idő alatt, három játszóházat alakítottak ki, (egyet a gyermekosztályon fekvő gyermekeknek, egyet a gyermekambulancián vizsgálatra várakozó gyermekeknek, egyet pedig a gyermeksebészeten kezelt kis lurkóknak) ahol önkéntes segítők terelik el a gyermekek figyelmét betegségükről játékkal, kézműves foglalkozásokkal.

A jótettekből azonban sosem elég, a segítséghez sosem vagyunk elegen. Ezt vallotta az Openhouse Országos Ingatlan Hálózat is, amikor felkereste Zajovicsné Vizér Bernadettet, hogy segítsen a Gyermek Osztály betegeinek szánt adományok átadásában.

Így valósult meg az a kórházi látogatás, ahol játék babák, traktorok, matricás füzetek és édességek találtak gazdára, egy csipetnyi jókedvvel és sok-sok odafigyeléssel. A beteg gyerekek, mosollyal, örömmel és olykor megdöbbent arccal fogadták a jótékony önkénteseket. Nem is csoda, hiszen nem minden nap sétál a kórház folyosóin Hamupipőke barátaival.Azok, akik részt vettek valaha hasonló jótékony kezdeményezésekben, tudják, hogy ha adnak, sokszorosát kapják vissza. A Lurkó Alapítvány szeretettel várja az önkéntesek jelentkezését, nemre és korra való tekintet nélkül. 
Kezdjük el együtt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések