2014. október 5., vasárnap

Milyen a csillagok állása?

A kérdés az, hogy az égitestek együttállása kedvezően hat-e mostanában a lakáspiacra. 
Vagy ennél biztosabb alapokra szeretnétek helyezni az ingatlanvásárlást? Az Openhouse munkatársai segítségével számba vesszük, milyen kritériumok adottak jelenleg a lakásvásárláshoz. Vajon most érdemes ingatlanba fektetni?
hand complete puzzle home as concept
Sok helyen lehet olvasni, hogy az ingatlanpiac fellendült az utóbbi időben (értsd: 2014 első felében). Ez már elég ahhoz, hogy kijelentsük, most érdemes lakást vásárolni? Azt is sok helyütt olvashatjátok, hogy alacsony a kamatláb. És ez már elég? Meg azt is érvként hozzák fel, hogy kedvezőbben lehet mostanában hitelhez jutni. Akkor ez már tuti? Az bizonyos, hogy mindezen tények összessége hátránynak semmiképp sem hátrány. De kijelenteni, hogy ingatlant vásárolni most, vagy soha többé, az azért könnyelműség volna. Legalábbis szakértői segítség nélkül…

    Nézzük reálisan, hogy is áll a helyzet!. Az megtámadhatatlan és mindenképp örvendetes, hogy az ingatlanpiac pörög az idén, pláne a sok éves korábbi statisztikákhoz képest. A kamatláb valóban alacsony, de itt már szembekerülünk az első nagybetűs DE-vel. Az, hogy most alacsony a kamatláb, nem jelenti azt, hogy a következő 25 évben ez majd mit sem változik. A hitel esetén pedig ugyanezen logika alapján jutunk el a második nagybetűs DE-hez. Ezért intenek óva minden lelkes lakáskeresőt az Openhouse munkatársai. Ne ész nélkül, ne bármit, ne bárkitől!

    Az ingatlanba fektetett pénz nem a legrizikósabb jövőalapozó, ez tény. De csak abban az esetben nem az, ha tudjuk, mibe érdemes fektetni. Nem szabad megvenni egy lakást csak azért, mert most éppen áron alulinak tűnik. A nem megfelelő környéken vásárolt ingatlanok nem feltétlenül hozzák be az árukat, és természetesen egyéb szempontokat is figyelembe kell vennünk választáskor. “Nem mindegy, hogy új, vagy régi építésű az ingatlan, hogy milyen a fűtés típusa, hogy egybe- vagy különnyíló szobákat találunk benne. Ezek mind olyan tényezők, amelyek befolyásolhatják, hogy később sikerül-e (és ha igen, mennyiért) kiadnunk a befektetésnek vásárolt lakásunkat.” – árulta el Molnár Kristóf, az Openhouse Ügyvezető Igazgatója.
Summázva tehát, valóban kedvez a lakásvásárlásnak a bolygók állása, de mindenképp szakértő véleményre hagyatkozva válasszuk ki a későbbi aranytojást tojó tyúknak szánt ingatlant, különben megüthetjük a bokánkat. Csillagok ide vagy oda…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések